Ηλεκτρονική καταχώρηση εμπορικών σημάτων

Οι κυπριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι προσεχώς δίδεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής καταχώρησης αιτήσεων εγγραφής εμπορικών σημάτων. Η έναρξη αυτού του προγράμματος επιχορηγήθηκε κυρίως από τις ευρωπαϊκές αρχές του OHIM και παρουσιάστηκε στο κοινό στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.

Η ηλεκτρονική καταχώρηση αιτήσεων εγγραφής αποτελεί το πρώτο βήμα, καθώς με την ολοκλήρωσή του συνολικού προγράμματος οι αρμόδιες αρχές επιδιώκουν να δίδεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής όλων των ειδών των αιτήσεων που αφορούν τα εμπορικά σήματα , και όχι μόνο των αιτήσεων εγγραφής.

Επίσης το κυπριακό δίκαιο Εμπορικών Σημάτων αναμένεται να τροποποιηθεί προσεχώς, προκειμένου να εκμοντερνισθεί και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Η Δικηγορική μας εταιρεία IP CYPRUS έχει συμμετάσχει στο σχετικό διάλογο και υπέβαλε συγκεκριμένες εισηγήσεις στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο προκειμένου να ληφθούν υπόψη στις επικείμενες αλλαγές.

Μέσω της ιστοσελίδας μας, ήδη δεχόμαστε ηλεκτρονικές αιτήσεις για κάθε θέμα αφορά την προστασία των πνευματικών και βιομηχανικών σας δικαιωμάτων στην Κύπρο και το εξωτερικό. Μέσα από τη σχετική e-filing φόρμα μας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μας και να κάνετε το πρώτο βήμα για την προστασία των δικαιωμάτων σας.

Πατήστε ΕΔΩ για πρόσβαση στην φόρμα ηλεκτρονικής καταχώρησης.

Related Posts