Πέντε λόγοι για να προστατεύσεις το εμπορικό σήμα σου

Ένα εγγεγραμμένο σήμα, δίδει στον ιδιοκτήτη του τα πιο κάτω αποκλειστικά δικαιώματα:

1. Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να κάνει οποιαδήποτε χρήση του εμπορικού σήματος χωρίς την άδεια ή/και συγκατάθεση του ιδιοκτήτη

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εάν έχει ήδη εγγραφεί το εμπορικό σήμα

δεν θα επιτρέπεται η κατοχύρωση κανενός ίδιου ή παρόμοιου σήματος όπως:

2. Είναι πολύ εύκολο να κινηθεί νομικά ο ιδιοκτήτης ενός εμπορικού σήματος κατά οποιουδήποτε χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα χωρίς την άδειά του.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, δίδουν την δυνατότητα σε οποιονδήποτε το επιθυμεί να κινηθεί κατά οποιουδήποτε χρησιμοποιεί με οποιονδήποτε τρόπο το εμπορικό σήμα χωρίς την άδειά του.

3. Οι αρχές της Δημοκρατίας και η Αστυνομία μπορεί να ξεκινήσει διαδικασίες κατά οποιουδήποτε παραποιεί προϊόντα ή υπηρεσίες συνδεδεμένα με το εμπορικό σήμα.
Το Τελωνείο και οι Αρχές, έχουν την εξουσία να ξεκινήσουν άμεσες διαδικασίες κατά οποιοδήποτε πραγματοποιεί ή/και συνδέεται με την προώθηση και το εμπόριο παραποιημένων προϊόντων (γνωστών και ως «προϊόντων μαϊμού)

4. Κάθε εμπορικό σήμα είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του ιδιοκτήτη και άρα μπορεί να το μεταβιβάσει, να το πωλήσει ή και να το περιλάβει σε συμφωνίες franchise.
Κάθε εγγεγραμμένο εμπορικό σήμα είναι μια επένδυση καθώς παύει να είναι κάτι γενικό και αόριστο και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ιδιοκτήτη με συγκεκριμένη οικονομική αξία.

5. Κάθε εγγεγραμμένο εμπορικό σήμα, μπορεί να καταχωρηθεί στο Trademark Clearing House και με τον τρόπο αυτό να δώσει τη δυνατότητα ελέγχου σε κάθε online χρήση του σε ονόματα ιστοσελίδων.

Το διαδίκτυο αλλάζει. Και αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάθε ιδιοκτήτης ενός εμπορικού σήματος, έχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να κατοχυρώσει το σήμα του και να αποτρέψει κάθε μη επιτρεπόμενη χρήση του σε όνομα ιστοσελίδας.

Πρακτικά σημαίνει πως το εγγεγραμμένο εμπορικό σήμα

με τις σωστές διαδικασίες μπορεί να απαγορεύσει την λειτουργία ιστοσελίδων όπως:

mybusiness.brand
mybusiness.online
mybusiness.offers κλπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είναι το εμπορικό σήμα;

Η διαδικασία εγγραφής ενός εμπορικού σήματος στην Κύπρο

Τα εμπορικά σήματα στο νέο ίντερνετ

Related Posts