Πνευματικά δικαιώματα και ποδόσφαιρο

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως το πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένο κύπελλο που έγινε ποτέ!

Η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο στα ΜΜΕ προκειμένου να αναπαραχθούν εικόνες μιας διφορούμενης φάσης από διαφορετικές γωνίες, αλλά και ως εργαλείο για τους διαιτητές προκειμένου να καταλήξουν σε πιο ορθά συμπεράσματα σε κρίσιμες στιγμές του ματς.

Η κατοχύρωση των πνευματικών και διανοητικών δικαιωμάτων του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος αποσκοπεί , όμως, και στην καταπολέμηση οποιωνδήποτε παραποιημένων προϊόντων (γνωστών και ως «προϊόντων μαϊμού»).

Τα διανοητικά δικαιώματα της FIFA περιλαμβάνουν –ανάμεσα στα άλλα- τα εμπορικά της σήματα FIFA, WORLD CUP, COPA 2014, BRAZIL 2014, βιομηχανικά σχέδια και το copyright έργων όπως η αφίσα, το έμβλημα και η μασκότ. Η FIFA έχει μια πολύ έντονη δράση και ευαισθησία σε κάθε ζήτημα αφορά την κατοχύρωση και ανάπτυξη των πνευματικών και διανοητικών της δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένη σε όλα όσα αφορούν το παγκόσμιο κύπελλο του 2014. Άλλωστε, μια σειρά από εμπορικά σήματα διέπονται από συμφωνίες και χορηγίες που αφορούν και επηρεάζουν σημαντικά ποσά.

Η ομάδα του IP Cyprus, μπορεί να σας βοηθήσει στην σύνταξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τα πνευματικά σας δικαιώματα και να σας βοηθήσει να πετύχετε την μέγιστη προστασία για αυτά σε κάθε χώρα σας ενδιαφέρει.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας ένα email στο info@ipcyprus.com

Related Posts