Εμπορικά Σήματα στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο

Αδιαμφισβήτητα, όλο και πιο πολλοί ιδιοκτήτες διεθνών εμπορικών σημάτων στρέφονται για επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή και στις γύρω περιοχές. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Νότια Ασία , τολμούν να επιλέγουν την επέκταση των επενδύσεών τους σε άλλες αγορές.

Η σταθερή, αυτή, αύξηση των εμπορικών δραστηριοτήτων από και πρός την περιοχή μας, κάνει την ανάγκη για προστασία και κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων πιο επιτακτική ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για ολοκληρωμένες στρατηγικές και λύσεις προς αντιμετωπίση ενδεχόμενων παραβιάσεων των εμπορικών σημάτων και της απομίμησης προϊόντων.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, το IP CYPRUS συμμετέχει με αποστολή του στο συνέδριο που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορικών Σημάτων (στα αγγλικά γνωστός και ως ΙΝΤΑ) στο Ντουμπάϊ μεταξύ 9 και 11 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η ομάδα μας θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις και ιδέες , να διδαχθεί και να συμμετάσχει σε δραστηριότητες ή/και σεμινάρια που θα αναπτύξουν ζητήματα όπως:

1. Τη συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον ιδιωτικό και στον κυβερνητικό τομεά για επιτυχή αντιμετώπιση της απομίμησης προϊόντων

2. Τρόπους εκτίμησης της αξίας των Εμπορικών Σημάτων.

3. Τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης των διαφορών ανάμεσα σε ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων.

4.Μέτρα που λαμβάνουν τα Τελωνεία των χωρών της περιοχής για αντιμετώπιση της παραβίασης του νόμου των πνευματικών δικαιωμάτων.

5. Πολύ γνωστά εμπορικά σήματα και πως αυτά αντιμετωπίζονται σε κάθε χώρα της περιοχής.

6. Ζητήματα αδειοδότησης της χρήσης εμπορικών σημάτων στη Μέση Ανατολή, Αφρική και Νότια Ασία.

7. Οι νέες προκλήσεις και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το διαδίκτυο στα ζητήματα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.

Εν όψει των πιο πάνω, σε περίπτωση που θα θέλατε να πληροφορηθείτε πώς τα συμπεράσματα του συνεδρίου μπορεί να σας φανούν χρήσιμα στα ζητήματα της προστασίας των πνευματικών σας δικαιωμάτων, και πώς η ομάδα του IP CYPRUS μπορεί να σας βοηθήσει στην προστασία και στην ενίσχυση των πνευματικών σας δικαιωμάτων, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@ipcyprus.com.

Related Posts

Leave a Reply