Πως προστατεύω το logo της επιχείρησής μου;

Η δημιουργία του logo μιας επιχείρησης, δεν είναι από μόνη της αρκετή για να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη.

Αρκετές φορές γίνεται το λάθος επιχειρήσεις και εταιρείες να κυκλοφορούν στην αγορά (και στο διαδίκτυο) χωρίς προηγουμένως να έχουν κατοχυρώσει το λογότυπό (logo) τους ως εμπορικό σήμα.

Αυτό εγκυμονεί μια σειρά από κινδύνους.

Πιο συγκεκριμένα, ένα logo που δεν είναι κατοχυρωμένο ως εμπορικό σήμα αποτελεί εύκολη “λεία” οποιουδήποτε επιθυμεί να το αντιγράψει (ή έστω να δημιουργήσει ένα παρόμοιο logo που να μοιάζει τόσο πολύ με το πρωτότυπο logo που να δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές με αποτέλεσμα τελικά να χάνει αρκετά από τα κέρδη του).

Το logo μιας επιχείρησης, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της ταυτότητάς της. Είναι η εικόνα της εταιρείας που την διαφοροποιεί από τις εταιρείες που πωλούν υπηρεσίες ή προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Τα έξοδα κατοχύρωσης ενός εμπορικού σήματος είναι χαμηλά και ουσιαστικά αποτελούν επένδυση , αφού εαν το logo δεν κατοχυρωθεί, η εμπορική θέση της επιχείρησης κινδυνεύει από τους επίδοξους μνηστήρες που μπορεί να προλάβουν να κατοχυρώσουν ένα εμπορικό σήμα που μοιάζει με το πρωτότυπο.

Κάθε εμπορικό σήμα στην Κύπρο κατοχυρώνεται για περίοδο 7 ετών από την ημερομηνία αίτησής του και μπορεί να ανανεώνεται για περιόδους 14 χρόνων.

Για κάθε ζήτημα αφορά την προστασία ή/και κατοχύρωση του εμπορικού σας σήματος στην Κύπρο, στην Ε.Ε. και διεθνώς η ομάδα του IP CYPRUS μπορεί να σας βοηθήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@ipcyprus.com

Related Posts

Leave a Reply