Ο κόσμος το 2114

Όπως λέγεται πολύ συχνά «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν». Και φαίνεται πως η ρήση αυτή είναι σωστή. Αφορμή για τις σκέψεις μας ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο των Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζούμε σε μια πολύ ζωντανή και υποσχόμενη ιστορική περίοδο. Τα επόμενα 100 χρόνια θα αλλάξουν πλήρως την ανθρωπότητα. Οικονομολόγοι προβλέπουν πως η γεωτεχνολογία και τα φάρμακα ανάπτυξης ικανοτήτων και τεχνικής νοημοσύνης θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τα επόμενα χρόνια.

Ιατρικά σκευάσματα θα βελτιώνουν τις ικανότητές μας, η επιστήμη θα μας δώσει τη δυνατότητα επιλογής των γενετικών χαρακτηριστικών των παιδιών μας και η τεχνική νοημοσύνη θα οδηγήσει σε νέα μονοπάτια τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Ποια είναι η βάση για όλα αυτά;

Η απάντηση είναι απλή: τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι μια περίοδος γεμάτη εκπληκρικές νέες επιστημονικές ανακαλύψεις και επιστημονικών μελετών. Θα είναι , δηλαδή, μια περίοδος γεμάτη πνευματικά δικαιώματα!

Είναι γι αυτό το λόγο που πιστεύουμε πως οι καιροί απαιτούν συνεργασίες που να βασίζονται στην εξειδίκευση και στην επιστημοσύνη. Οι καιροί που «όλοι ήξεραν και έκαναν τα πάντα» ανήκει στο χτες.

Οι ανάγκες των καιρών προϋποθέτουν συνεργασίες που να βασίζονται σε εμπιστοσύνη, κοινοπραξίες με επαγγελματίες που αξιοποιούν τον νόμο, που είναι παθιασμένοι για καινοτόμες ιδέες και λύσεις και αξιοποιούν την νομοθεσία για να δημιουργήσουν ασφάλεια και να λυθούν άμεσα ζητήματα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απειλή για τα πνευματικά δικαιώματα.

Είναι γι’ αυτό που έχουμε την πεποίθηση πως μπορούμε να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε από κοινού, ώστε όλοι να είμαστε κερδισμένοι και ικανοποιημένοι από το τελικό απτοτέλεσμα!

Αν μοιράζεστε τις ίδιες σκέψεις με μας και αν έχετε τον ίδιο ενθουσιασμό για τα πνευματικά δικαιώματα, είμαστε στη διάθεσή σας!

Related Posts

Leave a Reply